Sunday, September 5, 2010

Vaderdag vieren in Australie

In Australie wordt vaderdag gevierd op de eerste zondag van september. Vandaag dus. Ik weet eerlijk gezegd niet waarom ze het hier in september vieren in plaats van in juni zoals in Nederland. Misschien is dat omdat het in juni winter is en het dan te koud is voor de voor de hand liggende 'vaderdag barbie'.

Eigenlijk is het iedere dag vaderdag in Australie. Australia is namelijk echt een mannenland met veel  'mannen-dingen' zoals de  outback, footy (rugby), 4WD, boten, vissen, surfing en barbequen. Alles draait om de 'blokes' en de 'dudes'. Je ziet het verschil als je kijkt naar de Australische versie van 'Boer zoekt vrouw' (The farmer wants a wife), die boeren zien er al een stuk stoerder en macho uit dan de Nederlandse boeren.

Marcel 'vierde' vaderdag niet alleen vandaag maar ook gisteren. Gisterenochtend om half zeven  kwamen de kinderen blij de kamer binnen met ontbijt (cornflakes) en de cadeautjes: een koffiebeker met superdad erop en een 'dad bbq king' barbequeschort. Die cadeautjes hadden de kinderen gekocht bij de 'Fathersday Stall' op school. Dat is iets wat veel scholen hier doen. Alle kinderen nemen een cadeautje mee naar school van rond de 5 dollar voor de 'Fathersday Stall'. De donderdag voor vaderdag krijgen de kinderen 5 dollar mee naar school en daarvoor kunnen ze dan een van de cadeautjes uitkiezen. De 5 dollar is voor de school die daarmee geld inzamelt om bijvoorbeeld nieuwe boeken te kopen.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...