Wednesday, September 15, 2010

Sydney tien jaar na de Olympische spelen

Precies tien jaar geleden begonnen in Sydney de Olympische Spelen. Die mijlpaal is vandaag groots gevierd met onder meer een bijeenkomst voor de toenmalige vrijwilligers in het Olympisch Park. 

Sydneysiders zijn erg trots op 'hun' spelen. In de stad kom je de nodige restanten tegen. We zijn al een paar keer in het zwembad van Ryde geweest dat speciaal voor de spelen is gebouwd. Dat is een erg fraai en groot zwembad met een leuk deel voor de kinderen. 

Het echte Olympische bad schijnt nog mooier te zijn maar daar ben ik nog niet geweest. Ook ben ik al een keer langs het Olymische wildwater baan gereden. Dat moet ook leuk zijn om een keer te doen, met de hele familie in een bootje. 


Sydney heeft nu de zinnen gezet op het binnenhalen van de wereldkampioenschappen voetbal in 2018 of 2022. Je kunt je nu al op een website inschrijven als vrijwilliger. Ze zijn hier nogal optimistisch dat het gaat lukken omdat ze als een van de weinige landen nog nooit de wereldkampioenschappen hebben georganiseerd. Begin december weten we meer. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...