Thursday, September 23, 2010

Lid worden van de Nippers

Sydneysiders zijn onder meer gek op hun stad vanwege het strand. In totaal zijn er maar liefst 50 (!) stranden waar je uit kan kiezen. We komen weekenden te kort! Nu de zomer er aan komt en het voetbal en rugbyseizoen - bijna (dit weekend zijn de grote finales) - is afgelopen, is het voor veel mensen weer tijd voor het strand.

Vooral de reddingsclubs (life savings clubs) zijn erg populair. Ieder strand heeft zijn eigen reddingsclub waar je lid van kunt worden. De Reddingsclub van Bondi Beach, opgericht in 1907, is de oudste ter wereld.

Vanochtend heb ik de kinderen ingeschreven voor de Nippers. Dat is een programma speciaal voor kinderen tussen de vijf en 13 jaar om ze te leren hoe ze veilig in zee kunnen zwemmen en -uiteraard- surfen.

Op de zondagen dat we in Sydney blijven, staan we deze zomer dus om stipt negen uur op het strand. Wat een opgave! De koffie zal lekker smaken.

De Nippers oefenen op het strand.






Zo ging het er vroeger aan toe. 

2 comments:

  1. Bondi Beach kennen we, die kunnen we iedere avond op Net 5 volgen. Zien we de kinderen daar dan binnenkort ook?
    Iedere avond kunnen we dan op het strand meekijken.gr. tante Ies.

    ReplyDelete
  2. Ha, ha. Nee, de kinderen zullen we nog niet inzetten als strandwacht. Ik weet niet wat er gebeurd als Sebastiaan je komt redden. Wij zitten bij South Curl Curl. Groetjes,

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...