Tuesday, June 15, 2010

Canberra


Dit weekend zijn we in Canberra geweest. We wisten niet echt wat we konden verwachten maar we vonden dat we de hoofdstad van ons nieuwe land minstens eenmaal moeten bezoeken om te weten hoe het eruitziet. 

We gingen dit weekend voor een hele korte tweedaagse trip. Canberra ligt 300 kilometer naar het zuidwesten. De weg ernaar toe is nogal saai. Het is een rechte weg en je komt bijna geen andere plaatsen of bezienswaardigheden tegen onderweg. We deden er iets langer over dan vier uur omdat we van de hoofdweg afgingen in een - mislukte - poging om de route iets spannender te maken.   

De stad zelf is niet erg mooi. Er is een heel groot meer waar je om heen kan lopen of fietsen. Ondanks een paar pogingen is het ons niet gelukt een stadscentrum te vinden. Ook zagen we niet veel mensen buiten en daardoor kwam het geheel een beetje doods over. Ik denk dat veel mensen de stad uit waren vanwege het lange weekend. 

Het leukste aan Canberra zijn de musea. Op dag een zijn we naar het National Museum of Australia geweest en op dag twee naar Questacon, een technologie museum voor kinderen. De kinderen vonden het helemaal super en wij ook. Dit zijn foto's van de ingang van het nationale museum:

Je doet jezelf geen plezier door heel lang in Canberra te blijven maar een kort bezoek om de musea te zien is wel de moeite waard. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...