Monday, August 30, 2010

The Australian Way of Life (TAWOL)

In het weekend is het een drukte van belang buiten. Dat begint al heel vroeg in de ochtend. Ook op zondagochtend als wij nog lekker op zijn Hollands op een oor liggen en luisteren naar de Kakatoos die in grote zwermen en met heel veel lawaai over het huis vliegen. Vanaf zes uur komen de eerste hardlopers, wandelaars en fietsers voorbij. Voorzien van hartslagmeters en ipods komen de meest uitlopende types langs.

Daarna komt langzaam het autoverkeer op gang met vaders en moeders die hun kroost naar het sportveld brengen voor rugby, voetbal of netbal. Netbal is een soort korfbal en is vooral bij meisjes erg populair. Daarna vertrekt iedereen naar het park of naar het strand of er wordt tijd gemaakt voor een 'brekkie' (ontbijt) met goede koffie erbij. Je vraagt je af of dit nou 'The Australian Way of Life' is, ofwel TAWOL.

De buurt waar wij wonen is natuurlijk niet representatief voor heel Australie. In de outback gaan Australiers niet zo snel naar het strand. Maar sporten (zelf of als supporter) en het buitenleven vindt iedereen doorgaans heel belangrijk. Afspreken met de 'mates' (vrienden) in het park voor een 'barbie' (barbeque) is ook erg populair. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er staat wel ergens een gas-barbeque die je vrij kan gebruiken om er een lekker - groot - stuk vlees op te gooien. Sommige Australiers vinden de barbeque maar niets en koken met een 'camp oven' waarbij je een grote pan aan een driepoot hangt met daaronder een open vuur. Als er dan ook nog ergens een hengel uitgegooid kan worden, is dat natuurlijk helemaal top.

Wij doen hard ons best om ons aan te passen. Het sporten op zaterdagochtend laten we nog even voor wat het is maar we doen graag mee met de 'barbie' cultuur. Vooral Marcel dan. Hij wil al een 'camp oven' kopen.

Dit was dag twee van de uitdaging. Nog 28 dagen en 7.000 woorden te gaan.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...