Friday, January 22, 2010

Buurtzwembad

Als je in Sydney woont, is het nooit moeilijk om dichtbij huis een plek te vinden waar je kan zwemmen. Dit is fijn want met 41 graden is het vandaag de heetste dag in vier jaar!

Vanochtend ontdekten wij vijf minuten rijden van ons huis de ´Northbridge Baths. Het is een zeer kindvriendelijk zwembad voor zwemfanaten. Een van de vaders wees ons er vriendelijk op dat het voor de kinderen beter is om een Australisch zwemshirt met lange mouwen te dragen want ´de zon in Europa is anders´. Ik rende al de hele tijd achter de kinderen aan met zonnenbrand maar blijkbaar is dat niet voldoende.

Het -natuur- zwembad ligt in een mooie baai met uitzicht op mooie groene heuvels. Er is een ondiep deel voor de kinderen met een strandje en een serieus deel voor volwassenen waar je baantjes kan zwemmen. De dag begint hier duidelijk heel vroeg. Op het aankondigingenbord las ik dat het ´senior zwemteam´ start om 6 uur s´ochtends!

Sebastiaan was helemaal opgetogen vanwege alle vissen die in het bad rondzwemmen. Vissen is - helaas - niet toegestaan. Een speciale activiteit die je daar kan doen is ´kayak fitness´. Dat moeten we maar een keer proberen.

Wat wil je nog meer op een warme dag.. Ah, ik vergeet te melden dat ze er ook hele lekker cappucino maken.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...