Monday, August 1, 2011

Goedkoop tanken in Australie (Dag 6: 30dagen-fotoblog)


Dit is een foto van de benzinepomp vlakbij ons huis. In Sydney je niet zonder auto. Regelmatig staan wij onze twee brandstoftanks van 80 liter elk bij te vullen. Onze auto heeft er twee voor het geval we  in de outback zonder brandstof komen te staan. Heel handig in down town Sydney, maar niet heus.

Wij betalen op het moment bij de pomp 143,9 dollar (1,10 euro) voor een liter diesel. Voor benzine betaal je minder, 135,9 dollar per liter ofwel 1,05 euro. In Nederland is benzine altijd duurder dan diesel. Hier is dat andersom. Diesel is duurder vanwege de grote vraag naar diesel door de mijnindustrie en landen als China.

Een Australier zou stijl achterover vallen van de brandstofprijzen in Europa. Geen Australier die 1,75 euro zou willen betalen voor een liter benzine. Nu klagen mensen al steen en been over de stijging van de brandstofprijzen. Bij een buurman gaat dit zo ver dat hij nu brandstof maakt uit zonnenbloemolie. Hij haalt de olie op bij restaurants en in zijn garage heeft hij een installatie gebouwd waarmee hij er brandstof van kan maken. Vraag mij niet hoe hij het doet. Volgens mij is hij er erg druk mee. Ik hoop maar dat M. het niet in zijn hoofd krijgt om het ook te proberen.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...