Tuesday, August 2, 2011

Boter en kaas 'made in Australia' (dag 7: 30dagen-fotoblog)

 
Ik ben net even de koelkast ingedoken om te kijken welke typische Australische merken we in huis hebben. Dat zijn er nogal wat. Ik heb een foto gemaakt van de 'proudly Australian made' boter en de kaas. 

Australiers zijn gek op hun eigen producten. Op de verpakking van veel producten staat dat het in Australie is gemaakt want dan verkoopt het beter. Op de Devondale boter staat bijvoorbeeld in grote rode letters: "100% Australian made & owned". Op de Bega kaas (erg lekker!) staat een rond logo met "Australian made".

Als je als bedrijf ten onrechte op je verpakking zet dat het Australisch is, krijg je het aan de stok met de locale voedsel-autoriteiten. Dit overkwam begin dit jaar de grote supermarkten Coles en Woolworths. Woolworths had bij de citroenen een bordje gezet met 'Product of Australia' terwijl ze uit Amerika kwamen. Foutje.  De Coles had iets soortgelijks gedaan maar dan met grapefruit.

Lees meer over de citroenen bij de Woolworths (in het Engels)

2 comments:

  1. Gisteren zagen we bij Masterchef Australia, een chefkok, lekker buiten een les geven in kip braden. Zij zweert inderdaad alleen maar bij Australische producten. Australische kip. Australische olijfolie, Australische... Ik vond jouw stukje een leuke toevalligheid, ha ha.
    Marlies.

    ReplyDelete
  2. Inderdaad. Daar zijn ze erg mee bezig. Aanstaande zondag is trouwens de grote finale van de nieuwe Masterchef serie. Spannend! De twee finalisten zijn nu bekend.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...