Saturday, July 30, 2011

Openbare sportvelden in Sydney (dag 4: 30dagen-fotoblog)


Dit is een foto van het sportveld bij ons in de buurt. Dit soort sportvelden worden 'ovals' genoemd vanwege, je raad het al, de ovale vorm. Ze liggen midden in de woonwijk waardoor ze heel toegankelijk zijn. Je gaat er makkelijk nog even 's middags heen om een balletje te trappen of om een rondje hard te lopen. De kinderen rijden er rondjes op de fiets.

Australiers zijn helemaal gek van sport. Ze doen zelf aan sport of ze kijken thuis naar sportwedstrijden op tv. Dankzij de zachte winters is het in Sydney veel gemakkelijker dan in Nederland om het hele jaar door te sporten. Op het moment voorzien veel gemeenten de 'ovals' van een regenbestendige ondergrond waardoor, tot grote blijdschap van velen nog vaker kan worden gesport.

Alle 'ovals' zijn eigendom van de gemeente. Locale sportclubs hebben geen eigen faciliteiten en velden maar huren die van de gemeente voor wedstrijden en de wekelijkse training. Dit zijn met name de rugby, cricket en voetbalclubs maar eigenlijk kan iedereen die wil sporten er gebruik van maken.

Het is leuk om in het weekend naar een van de 'ovals' te gaan om rugby te kijken. Wow! Dat gaat er ruig aan toe bij die jongens en fanatiek dat ze zijn!

Lees ook dit artikel (in het Engels) over de sportgekte van Australiers naar aanleiding van de overwinning van Cadel Evans in de Tour de France.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...