Tuesday, January 18, 2011

Oost west, thuis best

Na iets minder dan 12 maanden in ons oude huis, hebben we alle dozen weer ingepakt om te verhuizen. Onze nieuwe buurt heet Castle Cove. Het ligt in noord Sydney, ongeveer 15 kilometer van de CBD (Central Business District met de Sydney Harbour Bridge). Het is een buurt gebouwd op heuvels met ongeveer 1000 huizen, bijna allemaal alleenstaand. De naam van de buurt komt van 'Innisfail Castle', een zogenaamd kasteel uit 1905. Ha, ha. Australiers zouden een moord doen voor een echt middeleeuws Europees kasteel. 

De afstand van de verhuizing stelde deze keer niets voor. In plaats van 10.000 km - 10.155 km om precies te zijn - verhuisden we dit keer naar een huis slechts drie kilometer verderop. Je zou het bijna kunnen lopen. Helaas deed onze Australische internet provider er bijna langer over om ons abonnement om te zetten en ons weer aan te sluiten dan onze container onderweg was van Mumbai naar Sydney!

De korte afstand, zo is ons inmiddels gebleken, betekent helaas niet dat je er minder werk aan hebt. Het tegenovergestelde. In plaats van dat je al je spullen in een keer in een vrachtwagen zet, deur dicht - klaar, ga je nu 100 keer heen en weer rijden met de auto met telkens nieuwe dozen. 

Bijna geen enkel stukje land in Castle Cove is vlak. Ons huis is ook op een steile heling gebouwd en we kijken uit op een van de inhammen van Middle Harbour. We hebben helaas geen uitzicht op het water maar we zitten wel middenin het groen. Castle Cove ligt redelijk geisoleerd omdat het een inham is. Alle huizen zien er keurig verzorgt uit. De tuinmannen doen hier goede zaken.  Ik ga vooralsnog zelf met de snoeischaar en de grasmaaimachine aan de slag.  Helaas moesten we afscheid nemen van onze groententuin uit ons oude huis. Onze laatste opbrengst bestaat uit een hele gave groene paprika. Daar ben ik best trots op. 

2 comments:

  1. Gelukkig zijn jullie weer bereikbaar en hoogtijd weer Google street view.
    Liefs Marlies

    ReplyDelete
  2. En natuurlijk even snel Skypen voor een VIP Skype tour door het huis.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...