Saturday, January 22, 2011

Eerst 'cache' gevonden

Met ons nieuwe GPS apparaat hebben we vandaag onze eerste 'cache' (schat) gevonden. Dit heet  'geocaching'. Als je niet weet wat dat is, het is eigelijk een moderne manier van schatzoeken. Mensen verstoppen ergens een schat en via het internet kun je de GPS coordinaten van de vindplaats vinden en daarmee ga je dan op stap. 





We hebben vanmiddag naar twee 'caches' gezocht. Grappig genoeg zat er bij beide locaties een Australisch tintje aan. De eerste plek lag naast een sportveld waar cricket werd gespeeld. De bal werd ver uit geslagen precies waar wij aan het zoeken waren. Het hele team, allemaal mannen in witte pakken, ging op zoek naar de bal en wij zochten dus naar onze schat. Die vonden we uiteindelijk niet. De cricketers vonden wel hun bal terug. 



Bij de tweede locatie hadden we meer geluk. Na 5 minuten zoeken vonden we de schat, een klein plastic doosje met daarin een opschrijfboekje en nog wat kleine hebbedingetjes. Het doosje lag onder een grote steen achter een stuk hout. Ik moest met mijn hand onder de steen wroeten om het doosje te pakken. Helemaal fijn vond ik dat niet. Dit commentaar las ik net op de website over de vindplaats van de schat: 

I found the spot that the cache was in, but after seing a funnelweb spider crawl out of the hole I decided that it was best to leave it. I think that this cache is too dangerous and should be given a warning in the description for spiders.


Het komt erop neer dat een funnelweb spider de schat bewaakt. Als die je te pakken, krijgt mag je linea directa naar het ziekenhuis. De GPS coordinaten van het ziekenhuis worden er niet bijgegeven. Dat kunnen ze misschien beter wel doen. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...