Sunday, May 15, 2011

Alcoholcontrole om half 12 's ochtends

Tot onze grote verbazing werden we zaterdagochtend om half 12 door de politie aangehouden voor een alcoholcontrole. We hadden net een paar koppen koffie achter de kiezen dus we grapten tegen de agent dat we onze caffeinelimiet waarschijnlijk hadden overschreden.  Dat kan namelijk.  Ha, ha!  De politieagent nam zijn werk serieus en hij vertelde ons dat het ons zou verbazen hoeveel mensen 's ochtends dronken achter het stuur zitten.

Nu weet ik ook waarom ze op dit gekke tijdstip stonden te controleren. Op de Telegraaf website staat een kort stukje met als kop 'Massaal arrest 'dronken idioten' Australiƫ. Onze alcoholcontrole was blijkbaar onderdeel van 'Operation Unite', een grote landelijke actie om iets tegen het alcoholmisbruik te doen.

Er wordt in Australiƫ inderdaad erg veel gedronken. We hadden het er vanmiddag nog over dat het op kantoor heel normaal is om op vrijdagmiddag om drie uur naar de kroeg te gaan en je daar helemaal vol te laten lopen. Daar zijn ze nog trots op ook. Dan hebben we het dus niet over jongelui die in het weekend uitgaan maar over doorsnee kantoormensen van onze eigen leeftijd.

Voor alle duidelijkheid, wij werden zaterdagochtend niet aangemerkt als 'dronken idioot' en konden gewoon doorrijden naar de dierentuin waar we ons hebben laten vollopen met nog meer koffie. Op de terugweg kwamen we gelukkig geen controle meer tegen.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...