Friday, February 11, 2011

Australische 'gold coin' voor het goede doel

Australiërs zijn erg goed in het inzamelen van geld voor goede doelen. Overal waar je komt kun je geld doneren. Bij je bank, de supermarkt of gewoon op straat. Overal eigelijk.

Bij de supermarkt hing tot vorige week een poster met het verzoek om bij de kassa geld te doneren voor de slachtoffers van de overstromingen. Gisteren zag ik dat ze de cycloon Yasi er ook maar bij hebben gezet.

Als er nog een paar natuurrampen bijkomen gaat het nog op een echt boodschappenlijstje lijken. Dan mag je aanvinken voor welke natuurramp je geld doneert. Waar zal ik vandaag eens geld aan geven? Een bosbrand of een cycloon? Nee, doe mij toch maar een overstroming. Dit is niet geheel ondenkbaar als je ziet hoe onvoorspelbaar het weer in Australië dit jaar is.

De school zamelt ook geld in. Vandaag kreeg ik een e-mail dat de kinderen in ruil voor een 'gold coin' hun eigen kleren naar school mogen. Ze hoeven dan niet hun schooluniform aan. De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de overstromingen.


Australië kent zilverkleurige munten voor 5, 10, 20 en 50 cent. De Australische 1 dollar en 2 dollar muntstukken zijn koperkleurig (lijkt op goud) en die kun je dan doneren voor het goede doel. Vandaar de naam 'gold coin collecte'.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...