Sunday, April 10, 2011

4wd rijden op de zandduinen van Stockton Beach

Gisteren stond er weer een typisch Australisch mannenuitje op het programma: off roaden bij Stockton beach. Stockton Beach ligt op 2 uur rijden boven Sydney. Het is een waar 4wd - en mannen - paradijs. Alleen in dit land kun je 30 kilometer met een grote auto over het strand rossen.

Het zand was een stuk losser dan op Fraser island en we konden een paar keer niet verder rijden. Gelukkig zijn er altijd een paar stoere Aussies in de buurt met een Ute (=typische Australische wagen met een open bak) die niet-zo-handige Nederlands uit willen graven. Oeps.

Een paar van de zandduinen waren iets te hoog gegrepen voor onze Prado. Marcel genoot zichtbaar van het geploeter door het zand van onze arme auto (of deed net alsof). Ik iets minder.

Onderweg zijn we even gestopt bij 'Tin City'. Een bizar klein stadje verscholen tussen de zandduinen. Het is het perfecte decor voor de film Mad Max. Er zijn ook een paar scenes voor de film opgenomen. Tin City is gebouwd in de jaren 30 tijdens de crisis en er wonen nu nog steeds mensen. Bizar! De overheid is er niet al te blij mee en probeert het stadje weg te krijgen. Dat lukt niet erg want de bewoners hebben een 99 jarige lease. De mensen wonen er dus legaal. Hier is meer te lezen over Tin City (in het Engels).




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...