Thursday, June 30, 2011

Verschillen Australië en Nederland

Nederland voelt altijd weer een beetje onwerkelijk. Ik ben een tijd weggeweest, maar Nederland is meteen weer zo gewoon. Het voelt net alsof ik helemaal niet aan de andere kant van de wereld woon.

Ik merk wel dat ik continu op zoek ben naar dingen die anders zijn. Dat was een stuk gemakkelijker toen ik nog in India woonde. De verschillen tussen Australië en Nederland zijn een stuk minder spannend. Toch heb ik er een paar gevonden.

Hard rijden
Met stip op nummer een staat het harde rijden. Als je in Australië de maximale snelheid rijdt (max. 110 km per uur), rij je hard en haal je iedereen lachend in. Niet in Nederland. Hier hangt er binnen de kortste keren een klever achter je auto. Wat is dat irritant zeg! Het nieuws over de proef met 130 km zones vind ik dan ook erg vreemd. Heel Nederland rijdt toch al 130 km per uur op de snelweg. Wie proberen we hier nou voor de gek te houden? Ik weet zeker dat als ik straks 130 kilometer per uur rij, auto’s mij ook weer van alle kanten voorbij scheuren.

Koffie
Op nummer twee staat de koffie. Bah! Wat is die hier vies. Koffie maken is een vak op zich en de Australiers zijn erg goed in. In Sydney kun je alleen met een 'barista' diploma in een koffieshop werken. Lees over de koffiegekte in Sydney dit artikel over 'purists barista's' die weigeren suiker en melk in de koffie te doen omdat ze dan geen 'perfecte kop koffie' kunnen maken. Ik ben pas een week in Nederland en misschien had ik gewoon pech met de koffie. Het lokale zwembad en de speeltuin zijn misschien niet de plaatsen waar ik goeie koffie moet verwachten. Maar toch, ik had gehoopt op beter.

Zonnebaden
Op nummer drie staat het zonnebaden. In het zwembad zag ik mensen pal in de zon liggen op het heetst van de dag. In Australië is dat echt uit den boze vanwege de hoge UV straling. Zelf heb ik nu altijd zonnebrand op zak en laat ik het uit mijn hoofd om in de zon te gaan liggen bakken.

Wordt vervolgd, want er zijn vast meer verschillen te vinden ...

Friday, June 3, 2011

Thursday, June 2, 2011

Blote voeten in Sydney

Het is een typisch Australische gewoonte om op blote voeten te lopen. Je moet dan ook niet vreemd opkijken als je dit op de meest vreemde plekken ziet. 

Deze foto nam ik rond 11 uur 's ochtends in de supermarkt bij de vleesafdeling. Het waren twee jonge jongens van rond de twintig die eruit zagen als typische surfers: gespierd, bruin en iets te lang haar.

Waarom ze dit doen? Het is mij een raadsel. Toen ik deze foto nam was het geen mooi weer. Ze zullen dus niet net van het strand gekomen zijn.

Dus.. als je ergens in Nederland mensen op blote voeten door de supermarkt ziet lopen, dan zijn het waarschijnlijk Australiërs.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...