Friday, April 29, 2011

De trouwerij van 'onze' kroonprins William met zijn Kate

Ik heb net de tv aangezet om te kijken naar het huwelijk van William en Kate. De uitzending begon  om vier uur s'middags en zal doorgaan tot laat in de avond. Om acht uur Sydney tijd, zal Kate de kerk binnenlopen.

Australie is een constitutionele monarchie. Engeland heeft niets meer te zeggen over Australie maar het land valt nog wel onder het Britse koningshuis. In 1999 stemden 55% van de Australiers tegen de oprichting van een republiek. Helaas hebben de Australiers geen vrije dag gekregen vanwege het huwelijk. Dat zal voor een hoop mensen een reden zijn om de volgende keer wel voor een Republiek te stemmen. 

Gokken is een erg populair tijdverdrijf in Australie. Je kunt vandaag op de meest gekke dingen wedden. Dit zijn een paar voorbeelden:
- Prins Harry is te dronken om vanavond een speech te kunnen geven (25-1)
- William scheurt zijn broek voor het altaar (22-1)
- De koningin draagt een gele hoed
- Het regent op de huwelijksdag
- David Beckham komt als eerste beroemdheid bij de kerk aan

Ik ga lekker voor de buis zitten. Ik gok dat Kate een lange jurk aanheeft en 'ja' zal zeggen tegen haar prins.

Wednesday, April 27, 2011

Op vakantie naar New England

New England is de regio boven de Hunter Valley, ten westen van Coffs Harbour. Vanaf Sydney is het ongeveer vier uur rijden. Het is zeg maar het Drente van Nederland. Je ziet er iets van het echte Australie zonder dat het toeristisch is. Het leukste van zo'n gebied is dat je onverwachte dingen tegenkomt. Zoals bijvoorbeeld dit bord:


De zeer vriendelijke meneer van het dichtbij gelegen Walcha museum legde uit waar de naam vandaan komt. Na de oorlog van 1809 hebben zich veel Europeanen in het gebied gevestigd. Zij hebben de naam 'Bergen op Zoom creek' bedacht. De naam van het dorp 'Walcha' komt van Walcheren. Het museum was echt de moeite waard.

Ik denk dat wij die dag de enige bezoekers waren. De mevrouw van het museum ging een kop thee voor ons maken en we kregen er koekjes bij. Zo schattig. Waar zie je dat nou nog?

Link naar de website van het Walcha Pioneer museum

Sunday, April 10, 2011

4wd rijden op de zandduinen van Stockton Beach

Gisteren stond er weer een typisch Australisch mannenuitje op het programma: off roaden bij Stockton beach. Stockton Beach ligt op 2 uur rijden boven Sydney. Het is een waar 4wd - en mannen - paradijs. Alleen in dit land kun je 30 kilometer met een grote auto over het strand rossen.

Het zand was een stuk losser dan op Fraser island en we konden een paar keer niet verder rijden. Gelukkig zijn er altijd een paar stoere Aussies in de buurt met een Ute (=typische Australische wagen met een open bak) die niet-zo-handige Nederlands uit willen graven. Oeps.

Een paar van de zandduinen waren iets te hoog gegrepen voor onze Prado. Marcel genoot zichtbaar van het geploeter door het zand van onze arme auto (of deed net alsof). Ik iets minder.

Onderweg zijn we even gestopt bij 'Tin City'. Een bizar klein stadje verscholen tussen de zandduinen. Het is het perfecte decor voor de film Mad Max. Er zijn ook een paar scenes voor de film opgenomen. Tin City is gebouwd in de jaren 30 tijdens de crisis en er wonen nu nog steeds mensen. Bizar! De overheid is er niet al te blij mee en probeert het stadje weg te krijgen. Dat lukt niet erg want de bewoners hebben een 99 jarige lease. De mensen wonen er dus legaal. Hier is meer te lezen over Tin City (in het Engels).




Sunday, April 3, 2011

Tijdsverschil met Australie

Vandaag is in Sydney de klok een uur achteruit gegaan. Daardoor is het tijdsverschil tussen Sydney  en Nederland nu acht uur. Ik begrijp nog altijd niet het nut van het invoeren van de wintertijd. De komende maanden is het in Sydney een uur vroeger donker. Fijn. Maar voor wie?

Waarom bestaat de wintertijd eigenlijk? Waarom kun je niet gewoon altijd de zomertijd aanhouden? De kinderen staan morgenochtend om 6 uur te springen naast mijn bed omdat ze niet doorhebben dat de klok een uur teruggezet is en het dus niet 7 uur is.

Dit weekend hebben we nog gewoon kunnen genieten van de zomer en van de zomertijd. We hebben gekampeerd en het was zalig weer. S. genoot ook. Hier ligt hij op het strand:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...