Thursday, October 28, 2010

Sinterklaas in Sydney

Gelukkig! De winkels liggen vol met kerstversiering maar vanmiddag heb ik de enige echte Sinterklaas ontdekt in mijn eigen supermarkt, de Woolworths. Ik vraag mij alleen af wie in Sydney taai taai zou willen kopen. Het is niet echt een voor de hand liggende keuze als je zin hebt in iets lekkers. De taai taai ligt helemaal onder op in de schap met 'internationaal eten' naast de sushi. Zelf hou ik helemaal niet van taai taai dus ik koop het niet. Toen ik de taai taai zag liggen, voelde ik mij toch weer een beetje meer thuis in Sydney.

Thursday, October 21, 2010

Start van het cricket seizoen in Australie

Het is voorjaar en dan begint het cricket seizoen. Het is mij nog altijd compleet onduidelijk wat de spelregels zijn. Ik denk ook niet dat ik ooit een hele wedstrijd ga uitkijken. Die duren namelijk eindeloos. Maar dat het hier een echte volkssport is, is wel zeker. Kijk maar naar de nieuwste commercial van Vodafone:



Wat ik ook weer typisch Australisch vindt is die speler met de grote tatoe op zijn arm. Ha, ha.

Vorige week gingen Julia en Sebastiaan meedoen met een spelletje cricket. De andere kinderen kwamen er al snel achter dat ze geen idee hadden wat ze moesten doen. Hopelijk krijgen ze op school een snelcursus cricket. Dan kunnen ze mij een keer uitleggen hoe het spel gaat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...